Wat is de vraagbaak?

De vraagbaak is een plek om elkaar te helpen met taalgerelateerde vragen. Stel je vraag, deel jouw kennis door andere vragen te beantwoorden en stem op bijdragen van anderen. Zo ontwikkel je jezelf tot een vertalen.nu expert!
Lees meer ...

Wat betekenen deze verschillende letters achter een tijdbenoeming en welk tijdstip is dan correct voor NL?

0 stemmen
regelmatig zie ik bij tijdbenoemingen in het Engels de letters ET/PT/GMT staan. waar staat dit eigenlijk voor? en welke is dan correct voor de juiste tijd hier in NL?

voorbeeld; een live uitzending van een voetbalwedstrijd.
Sunday, March 17th live at
4:30pm ET/1:30pm PT/8:30pm GMT

wat betekenen dan deze letters achter elk tijdstip en welk tijdstip moet ik aanhouden voor NL?
Mar 16, 2013 geplaatst in Engels door ladybug

1 Antwoord

0 stemmen
ET = eastern time
GMT greenwich mean time
PT = pacific time

Hier een site met alle tijden van de wereld.
Wij (Nederlanders) leven in zone GMT+1

Hier is die site dan echt:
http://www.apporte.nl/wereld-tijdzones/tijdzones_wereldtijden.html
Mar 16, 2013 beantwoord door mollandaise
Mar 16, 2013 gewijzigd door mollandaise
Greenwich is de plaats waaraan de tijdstandaard is afgesproken: als de zon dáár op het hoogste punt staat (in het zuiden), dan is het 12 uur lokale tijd. Dit is later aangeduid als Greenwich Mean Time, oftewel GMT. Deze tijdsaanduiding kent geen zomer- en wintertijd. De Engelse wintertijd is dus gelijk aan GMT, maar gedurende de zomertijd scheelt het een uur.
Mollandaise, ik mis de beloofde site in jouw antwoord !!
Niet de eerste keer dat me dit gebeurt...
Daar waar ik bijna 32 jaar gewoond heb, kruist de 0 meridiaan mijn woonkamer op 120 meter afstand. Er staat een betonnen paal als 'aandenken'
Dit punt heet 'Cabo La Nao'

Gerelateerde vragen

4 antwoorden 728x bekeken
1 antwoord 208x bekeken
2 antwoorden 8,354x bekeken
2 antwoorden 531x bekeken
15 antwoorden 6,077x bekeken
...